Kijk mij eens!

100 portretten van homomannen in beeld en tekst

met een voorwoord van Boris Dittrich

 

Hoe is het gesteld met de sociale emancipatie van homoseksuele mannen in Nederland?

Jaap de Jonge ging met 100 homomannen in gesprek over hun passie, hun beroep en hun kijk op het leven en fotografeerde hen in hun eigen woonomgeving. Al deze mannen hebben er onder gunstige of minder gunstige omstandigheden voor gekozen om openlijk als homoseksueel een plaats in de samenleving te verwerven.

De 100 portretten laten enerzijds zien dat we in Nederland heel erg bevoorrecht zijn om te kunnen zijn wie we zijn, maar anderzijds ook dat dat nog lang niet altijd vanzelfsprekend is.

Met dit boek hoopt Jaap de Jonge een bijdrage te kunnen leveren aan de sociale acceptatie van homoseksuelen. Bovendien is het boek een steun in de rug voor alle mannen die overal ter wereld, om welke reden dan ook, hun zichtbaarheid als homoseksueel nog moeten bevechten.

Boris Dittrich over Kijk mij eens!: 'Ik zie het koffietafelboek Kijk mij eens! als een eerbetoon aan alles wat we in Nederland de afgelopen vijftig jaar bereikt hebben. En als een bron van inspiratie voor al diegenen die de stap naar volledige zelfacceptatie nog moeten zetten.

Het boek verscheen in 2015 en werd uitgegeven door Studio Van Stralen in Groningen.

Het is nog steeds te bestellen via www.mooi-man.nl